No events found.

Je brein de baas 

Actueel lesmateriaal om de mentale gezondheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs te versterken tijdens en na corona.

Door corona staat de mentale gezondheid van jongeren onder druk. Veel scholen willen hier graag aandacht aan besteden. Maar hoe? ‘Je Brein de Baas?!’ is lesmateriaal dat docenten ondersteunt om met leerlingen het gesprek te voeren over het effect van corona, stress, gevoelens en de werking van het brein. Leerlingen krijgen hierdoor meer inzicht in zichzelf en anderen. Met behulp van toegankelijke animatiefilms en praktische opdrachten zijn docenten in staat het verschil te maken. JGZ-professionals kunnen docenten hierbij ondersteunen door in gesprek te gaan met de leerlingen die extra zorg of aandacht nodig hebben.  

Lespakket

Het lespakket ‘Je Brein de Baas?!’ is specifiek gemaakt voor scholen, om de mentale gezondheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs te versterken. Tijdens, maar ook na de coronacrisis. Alle lesmaterialen zijn te vinden via de links hieronder en zijn hier ook gratis te downloaden.

JE BREIN DE BAAS?! VOOR PROFESSIONALS

JE BREIN DE BAAS?! VOOR DOCENTEN